Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 06:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/11/29/storre-piltrad-ersatter-de-forgiftade-pa-norr-malarstrand/

Epsteins STHLM

Större pilträd ersätter de förgiftade på Norr Mälarstrand

Lars Epstein
Rätta artikel

Den första av de sex hängpilar, som ska ersätta de i juni förgiftade fontänpilarna, planterades på Norr Mälarstrand inför ett stort medieuppbåd på tisdagsförmiddagen. Om det var för att få bättre utsikt (som det har spekulerats om) som en trädmördare sprutade in gift i de sex fontänpilarna så att de dog så ångrar sig kanske denne nu eftersom utsikten kommer att bli sämre med de nya träden.

”Fontänpilen, den klassiska Stockholmspilen, produceras inte längre på plantskolorna. Därför ersätter vi de förgiftade pilarna med hängpilar, magnifika träd vars grenar kommer att hänga ned över vattnet. Hängpilarna är större än fontänpilarna. I Kungsträdgården vid Molins fontän växer hängpilar”, berättade trafikkontorets trädansvarige Björn Embrén.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton intervjuas av TV 4.

Trädmorden på Norr Mälarstrand kostar Stockholmarna 900 000 kronor, berättade trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) som nu låter ta fram en handlingsplan för att komma till rätta med olovliga trädfällningar.

-Det är tydligt att Stockholmarna älskar sina träd. Det är ett engagemang vi vill ta vara på. Jag uppmanar alla att vara uppmärksamma och larma Trafikkontoret vid misstankar.  Nu har vi initierat ett flertal insatser för att stävja nya trädmord och göra det kännbart som ansvarig om man tas på bar gärning, säger Ulla Hamilton i ett pressmeddelande.