Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 12:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/12/03/petter-rappade-mot-nya-slussenforslaget/

EPSTEINS STOCKHOLM

Petter rappade mot nya Slussenförslaget

Pelle Törner och Monica Nielsen.

Petter och Vanessa Falk.

Robert Nybergs humoristiska verk inte utan allvar på utställningen i Café Lokalen som fortsätter på söndagen.

Sångerskan Monica Nielsen och gitarristen Pelle Törner sjöng och rapparen Petter och sångerskan Vanessa Falk rappade för Slussen tillsammans med flera andra artister i Kolingsborg på lördagen. Ena väggen i Blå bodarna var fylld med fotografier mot det nya Slussenförslaget och inne i den välbesökta Café Lokalen hängde konst, de flesta verken med olika Slussenmotiv. Utställningarna i Blå Bodarna fortsätter under söndagen kl 12-16.

Fackelmanifestation mot stadens förslag att riva Slussen och bygga nytt enligt Foster och Bergs förslag.

Karin Schmidt talade i ösregnet om nuvarande Slussen "som är i världsklass".

Regnet öste ned under fackelmanifestationen på Ryssgården mot nya Slussenförslaget. Bland talarna var Karin Schmidt, ordförande i föreningen Bevara Slussen, som uppmanade finansborgarrådet Sten Nordin (m) att lägga ned nya Slussenprojektet. ”Slussen är redan i världsklass. Rekonstruera och vidareutveckla det vi redan har”, sade hon. På måndag kl 17 blir det också stor fackeldemonstration mot det nya Slussenförslaget som ska behandlas i Stockholms kommunfullmäktige en vecka senare, den 12 december.