Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 15:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/12/12/demonstrationer-utanfor-stadshuset-infor-slussenbeslutet/

Epsteins STHLM

Demonstrationer utanför Stadshuset inför Slussenbeslutet

Ett drygt hundratal personer demonstrerade utanför Stadshuset mot rivningen och nybyggnaden av Slussen inför debatten och beslutet i kommunfullmäktige på måndagseftermiddagen. ”Lämna vyerna fria, ingen mer galleria”, ”Ni förstör vår vackra stad, vi vill ha vårt klöverblad”, ”Slussen är unik, klarar all trafik”, ”Nordinfår ett rykte som marodör, om han vårt vackra Stockholm förstör” och andra slagord skanderades.

Åhörarläktaren är för första gången i mannaminne fullsatt till sista plats. Strax börjar Slussendebatten!