Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/12/22/antligen-rivs-de-gamla-barackerna-vid-bromma-flygfalt/

Epsteins STHLM

Äntligen rivs de gamla barackerna vid Bromma flygfält

Grävskoporna krossar ...

... de gamla barackerna intill Bromma flygfält.

Samtliga ...

... ska ...

... rivas.

Länge har de låga kontorsbarackerna vid infarten till Bromma flygplats stått och förfallit. Redan för tjugo år sedan när de såldes lösgodis i en av dem för 2.95 kr/hekto flagnande den vita fasadfärgen. Jag minns att jag redan då undrade om det inte var hög tid att riva dem. Åren gick. Men nu är det dags. Grävskoporna har börjat sitt demonteringsarbete. Alla de låga träbyggnaderna (kvar sedan Bromma flygplats omfattade ett större område än i dag) ska rivas.

'

Hus 4 och hus 5 blir det nya shoppingscentret i framtiden tillsammans med det i dag befintliga i hangar 1,2 0

och 3.

Det nya shoppingsentret ...

... sett från insidan där den stora parkeringen ligger i dag.

Framtidsvision med shoppingscentret och dess parkeringshus sett från Ulvsundavägen (till vänster infarten till Bromma flygfält).

Här ska byggas ett stort shoppingcentrum i anslutning till kommersen i de gamla hangarerna som numera är k-märkta och går under namnet Bromma Blocks (Brommakvarteren?). Närmast den avgasintensiva Ulvsundavägen planeras två parkeringshus som ett slags skydd mot alla föroreningar från biltrafiken. I framtiden ska också tvärbanans Kistagren ha en hållplats här. I närheten ner mot Bällstaviken ska det byggas massor av bostäder. Ulvsunda kommer att förtätas ordentligt.