Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/01/05/pabyggnader-ser-lite-skrapiga-ut/

Epsteins STHLM

Påbyggnader ser lite skräpiga ut

Riksdagshuset satte trenden.

En ökande trend i Stockholms innerstad är att bygga på befintliga hus med ett par våningar för att höja intäkterna för hyresvärdar och bostadsrättsföreningar. Jag undrar om det inte var påbyggnaden av gamla Riksbanken när det förvandlades till riksdagshus som satte trenden. Inte för att gamla riksbanken var stans vackraste hus. Men påbyggnaden med ett par glasvåningar var knappast till byggnadens arkitektoniska fördel. Jag tycker att hybriden liksom sina nutida efterföljare, exempelvis vid Rödbodtorget/Jakobsgatan, helt enkelt ser lite skräpiga ut.