Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Ett fotografi från Stockholm för femtio år sedan

Där står de, stockholmarna, för femtio år sedan. Och följer en TV-sändning i ett skyltfönster på Sergelgatan. Jag tog en bild. Jag vet inte varför. Det var ju ingen ovanlig syn på den tiden. Inte alla hade TV hemma. Apparaterna var dyra. Ofta samlades små klungor av intresserade människor utanför Radio- och TV-handlarnas skyltfönster för att följa en utsändning. Kanske lockades jag av fågelperspektivet. När bilden togs hade den för mig på sin höjd ett estetiskt värde. I dag tycker jag att den har förvandlats till ett dokument över en förfluten tid. Och så är det ju ofta med fotografier. De ändrar innebörd och karaktär i takt med tiden.