Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Musiken behållningen på Fotografiskas stora vernissage

Anton Corbijn på vernissagen på fredagskvällen.

Konstnären Damien Hirst porträtterad av Anton Corbijn.

Fotograferna Bernd och Hilla Becher porträtterade av Anton Corbijn.

Anton Corbijn, den holländske fotografen med rockstjärnestatus, gästar stan. Hans bilder ställs ut på Fotografiska på Stadsgården. På vernissagen på fredagskvällen dök han själv upp och talade lågmält om sina bilder, porträtt på kända konstnärer, musiker och andra som inspirerat honom.

Systrarna Johanna och Klara Söderberg i bandet First Aid Kit förgyllde vernissagekvällen på Fotografiska.

Uppåt tusen inbjudna gäster trängdes på vernissagen och kollade in bilderna och lyssnade på First Aid Kit, systrarna Söderberg från Svedmyra som sjöng och spelade gudomligt. Någon i publiken påstod sig i själva verket ha kommit för att lyssna på bandet snarare än för att betrakta Anton Corbijns bilder. Jag kan delvis förstå synpunkten. Visst är Anton Corbijns bilder karismatiska. Men frågan är om inte livebandet hade ännu större utstrålning särskilt som Anton Corbijns kopior på väggarna kändes lite grå och intetsägande. Som jag tyckte.