Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Hela Stockholm läser August Strindberg – kanske

I dag, måndagen den 16 januari klockan 18.00 i Rotundan på huvudbiblioteket på Sveavägen, presenterar Märta Tikkanen den än så länge hemliga boken som är årets bok i projektet ”Stockholm läser”.

Bokcirklar, stadsvandringar, föreläsningar och andra evenemang ingår i projektet. Boken har anknytning till årets Strindbergsjubileum har vi fått veta. Det är i år 100 år sedan August Strindberg lämnade jordelivet. Är det en alltför djärv gissning att årets bok i ”Stockholm läser” är Röda rummet, Strindbergs Stockholmsroman par préférence. Kanske. Jag vet inte. Det ska bli spännande att höra vilken bok vi ska ägna vårt särskilda läsintresse i år. Förra året var det Elin Wägners högst läsvärda Norrtullsligan som jag själv kom att med stor behållning att för första gången läsa tack vare projektet.