Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Barnkulturhuset Palatset har gått i konkurs

Barnkulturhuset Palatset på Riddarholmen gick inte att rädda trots att vd Anders Bergh bara för två dagar sedan sade att han skulle göra allt för att undvika konkurs. På måndagen försattes Palatset i konkurs efter bara tre månaders verksamhet. De ekonomiska kalkylerna har inte hållit trots hyggligt stora bidrag från det offentliga. Stockholms kommun gick in med mer än nio miljoner kronor i projektet. Ändå har bidragen blivit mindre än förväntat och utlovade sponsorpengar har uteblivit trots förhandslöften.  Man kan ju undra hur Stockholms kommun kan satsa mer än nio miljoner kronor i ett osäkert kulturprojekt som spricker efter bara ett kvartal samtidigt som man drastiskt minskar bidragen till Fria teatern i Högdalen som verkat i fyrtio år så att den kulturverksamheten nu äventyras.

Hur som helst är det trist att Palatset med sin kreativa profil inte kunde räddas. Nu verkar det slutdansat, slutspelat, slutskapat i det gamla Riksarkivet. Trist.