Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 18:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/01/31/politikerna-i-fullmaktige-spelade-worldfeud-i-stallet-for-att-lyssna-pa-debatten/

EPSTEINS STOCKHOLM

Politikerna i fullmäktige spelade Wordfeud i stället för att lyssna på debatten

Entoniga och sövande var många av politikerinläggen i miljödebatten i Stockholms kommunfullmäktige på måndagskvällen. Inte ens de folkvalda själv orkade lyssna på kollegor och motståndare som stod och mässade sina färdigskrivna tal därframme i talarstolen. I stället för att uppmärksamt lyssna på argumenten som framfördes ägnade sig flera av politikerna i fullmäktigesalen i stället åt att spela det populära ordspelet Wordfeud eller titta på amerikansk basket på sina I-phones och läsplattor, medan andra surfade eller kollade in facebook. Jag förstår dem. Som åhörare skulle man önska kortare och snärtigare inlägg om som i det här fallet minskad energianvändning i bostadsbyggandet eller miljöeffektivare transporter när Stockholms miljöprogram 2012-2015 diskuterades.