Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Mini-TV-eken kanske återplanteras på Oxenstiernsgatan


TV-ekens sista grönska, hösten 2011.

TV-eken fälls på natten till den 25 november 2011.

Efter omfattande protester fälldes den så kallade TV-eken på Oxenstiernsgatan i slutet av november förra året. Alldeles intill hade, till en dryg månad tidigare, en ung ek, mini-TV-eken, stått planterad vid sidan av TV-eken. Mini-TV-eken som då plötsligt försvann och omplanterades någon annanstans härstammar direkt via ett ollon från TV-eken.

Mini-TV-eken.

Nu har det rests krav på att mini-TV-eken återplanteras på platsen, omgiven av en liten parkanläggning. Kanske blir det så. Östermalms stadsdelsförvaltning är positiv till att mini-TV-eken återkommer till Oxenstiernsgatan men säger samtidigt att det är en fråga för trafiknämnden eftersom det handlar om gatumark. Vid torsdagens sammanträde (i morgon) diskuterar politikerna i Östermalms stadsdelsnämnd frågan. Återstår att se om de har samma uppfattning som sina tjänstemän på förvaltningen.