Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/03/05/han-hungerstrejkar-utanfor-hogsta-domstolen/

Epsteins Stockholm

Han hungerstrejkar utanför Högsta Domstolen

George Malafouris hungerstrejkar på Riddarhustorget.

På Riddarhustorget snett emot Högsta Domstolen (HD) hungerstrejkar från måndagen George Malafouris mot en som han anser orättvis dom i tingsrätten som han inte tillåtits överklaga i hovrätten. Nu har han begärt överprövning av hovrättens negativa beslut i HD.

För tre år sedan ägde George Malafouris VI-butiken Matskeppet i Ekerö centrum tillsammans med en kompanjon.

-Då sålde vi affären till en oseriös köpare. Men det visste vi inte då.  Jag hade en fordran på en miljon som jag avskrev i samband med överlåtelsen, berättar George Malafouris.

Efter cirka ett halvår gick den nye ägaren i konkurs med skulder på fem miljoner kronor. Konkursförvaltaren krävde George Malafouris på 850 000 kronor som George Malafouris enligt konkursförvaltaren skulle fått utbetalt av den ”oseriöse” köparen som avbetalning på den avskrivna skulden. Detta skulle ha skett mindre än tre månader före konkursen. Tingsrätten dömde därför George Malafouris att betala tillbaka den summan plus advokatkostnader till konkursboet.

Men jag har aldrig fått dessa pengar. Och jag har nya bevis från en bokföringsfirma på att jag inte fått några pengar utbetalda överhuvudtaget.  Ändå får jag inte min sak prövad i hovrätten, säger George Malafouris.

-Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag har hög moral och stolthet. Jag tycker rätt ska vara rätt och att alla medborgare ska göra rätt för sig i samhället och ta ansvar. Antar att det är ett av skälen till att jag inte ger upp, säger George Malafouris som demonstrerar veckan ut.

-Jag hade sökt tillstånd att demonstrera i två veckor men polisen gav bara tillstånd för en vecka, berättar han.