Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-05 00:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/03/11/hornsbruksgatan-och-ullerudsbacken-bebyggs/

Epsteins Stockholm

Hornsbruksgatan och Ullerudsbacken bebyggs

Se min blogg 1 mars.

Byggplanerna i kanten av Högalidsparken längs Hornsbruksgatan fortsätter trots att tjänstemännen på Stadsbyggnadskontoret föreslog att de planerade bostadshusen med 60 lägenheter skulle utgå. Majoriteten av politikerna i Byggnadsnämnden (inklusive socialdemokraterna) beslutade vid sitt senaste sammanträde att planarbetet ska gå vidare med lika många lägenheter men med bredare och lägre hus än först var tänkt så att hela Hornsbruksgatans norra del längs parken bebyggs med hus bortsett från en trappa upp till parken mellan de nya husen.

Se min blogg 2 mars.

Trots att en mängd remissinstanser plus en stor lokal opinion motsatt sig fem terrasshus med 23 lägenheter i kanten av Farsta strandskogen vid Ullerudsbacken beslutade Byggnadsnämnden att klubba igenom också det förslaget vid sitt senaste sammanträde.

Man kan fråga sig om tjänstemän, remissinstanser och lokal opinion har någon betydelse i stadsbyggnadärenden? Ja, kanske ändå. Bebyggelsen på Hornsbruksgatan ser ut att bli lägre än vad som först var tänkt och vid Ullerudsbacken planerades från början betydligt större ingrepp i skogen än vad som nu kommer att ske. Ett faktum som förmodligen inte innebär någon större tröst för den engagerade opinionen.