Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 23:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/03/13/battre-gry-i-ungarna-nufortiden/

EPSTEINS STOCKHOLM

Bättre gry i ungarna nuförtiden

Våren är här och med den årliga snösträngen runt slottet producerad av snökanonerna i Hammarbybacken. På onsdagen avgörs årets upplaga av Slottssprinten och på tisdagen stapplade de små runt i Barnens Vasalopp, en trehundra meter lång sträcka från Mynttorget till Norrbro och tillbaks.

Hur minns jag inte mina egna tillkortakommanden i Hagaparken i början av femtiotalet när jag ser de unga ovana skidåkarna korsa sina laggar och snubbla omkull i den mjuka snön.  Själv ställde jag mig aldrig mer på några skidor efter mina misslyckade första försök. Men jag vågar tro att det är bättre gry i ungarna nuförtiden. Det ser så ut.