Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/03/18/gitarrfestivalen-i-hallonbergen-tipsa-mig-garna-om-fler-saker/

Epsteins Stockholm

Gitarrfestivalen i Hallonbergen Tipsa mig gärna om fler saker!

Runt den fågelrika Lötsjön i Sundbyberg ...

... passerade på söndagen de kämpande motionslöparna samtidigt som ...

Jag tar gärna emot tips från alla håll om intressanta saker i Stockholmstrakten. Så när Håkan S (som jag inte känner) ringde på förmiddagen och berättade om söndagens gitarrfestival i Hallonbergen tackade jag för tipset och åkte dit direkt. På vägen passerade jag den lilla fågelrika Lötsjön runt vilken sprang mängder med löpare motionsloppet Två sjöar runt (Förutom Lötsjön också Råstasjön i intilliggande Solna). Inspirerande att se så många ”vanliga” människor som nuförtiden trots mjölksyra och svett mödosamt kämpar sig fram i terrängen för en bättre hälsa. Något jag borde ta efter.

... flamencogitarristen Erik Steen (längst ned till vänster) höll workshop i närbelägna Hallonbergen. Uppmärksamma elever var Lukas Gullå (längst fram till höger) och ...

... Dana Samiean.

I Hallonbergens inte alltför roliga inomhuscentrum ligger Kulturcentrum en rulltrappa upp. Där höll flamencogitarristen Erik Steen en workshop med gitarrutrustade ungdomar från Sundbyberg, Ekerö och Sollentuna. Han berättade om flamencons ursprung i det spanska Andalusien och lärde ut olika tekniska handgrepp. De spelade också alla tillsammans och jag tänkte vilken gudagåva det är att kunna spela ett musikinstrument. Det borde alla få lära sig i skolan.

Tack för tipset att besöka Hallonbergen denna marssöndag Håkan S! Om det är fler som vill tipsa mig om händelser, protester eller företeelser som det är värt att skriva om så hör av er, gärna på min mejladress: lars.epstein@dn.se.