Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-08 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/03/29/grand-panthers-demonstrerar-for-sina-barnbarns-skull/

EPSTEINS STOCKHOLM

Grand Panthers demonstrerar för sina barnbarns skull

De demonstrerar för sina barns ...

... och barnbarns skull.

Sista onsdagen i varje månad ser jag dem stillsamt gå där mellan riksdagen och Rosenbad med sina små plakat, morföräldrarna och farföräldrarna, som demonstrerar, eller som de se själva kallar det, strömmar fram och tillbaks, för sina barns och barnbarns skull. Det är klimathotet som får dem att strömma tillsammans några timmar en gång i månaden med uppmaningen till politikerna att tänka på och avvärja klimathotet. I går stod Grand Panthers, som de kallar sig, och diskuterade kolkraftverkens miljöutsläpp med socialdemokraten Matilda Ernkrans, ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Jag kan bara önska Grand Panthers framgång i kampen för en miljövänligare klimatpolitik. För allas, inte minst kommande generationers, skull.

På onsdagen diskuterade Grand Panthers klimathotet med socialdemokraten Matilda Ernkrans (närmast kameran), ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.