Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/01/radda-hotorgets-sondagsloppis/

Epsteins STHLM

Rädda Hötorgets söndagsloppis!

Hötorgets loppmarknad är nedläggningshotad. Den har funnits på söndagarna i 17 år. Nu vill fastighetskontoret säga upp avtalet. Om inte politikerna ingriper så stängs loppmarknaden kommande årsskifte. Gör nåt politiker! Rädda söndagsloppisen på Hötorget.

Visserligen är de gamla tvåöringarna dyra, två kronor styck, men böckerna är billiga, tre för tjugo kronor. Jag har fyndat mycket Stockholmiana på Hötorgtets loppmarknad under åren. Gamla fotografier väcker minnen till liv. Vilka är de festklädda nästan bortbleknade människorna med sina högtidliga miner som fotograferats, ramats in och till sist hamnat på ett loppisbord på Hötorget. Det kan man bara fantisera om.

Gamla Katarinahissen utgör motivet på en tallrik som jag önskar att jag hade köpt. Porslinsfigurer, gamla telefoner, inrökta pipor, avlagda slipsar, varma pälsar, grammofonskivor, en sockertopp, golvlampor, åkta hötorgskonst, allt som tänkas kan, nästan, finns till salu på Hötorget på söndagarna. Beröva inte stockholmarna och stadens turister nöjet att shoppa eller bara gå omkring och betrakta föremålen på söndagsloppisarna. Det hör till en ”stad i världsklass”.