Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 08:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/04/arets-drag-i-bagarmossen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Årets drag i Bagarmossen

Miljöpartiets oppositionsborgarråd Daniel Helldén (till höger i bild) var med och ...

... och diskuterade framtidsfrågor i Bagarmossen på tisdagskvällen ...

På tisdagskvällen var det full fart i Bagarmossen. Miljöpartiet hade öppet hus med diskussioner om framtiden i området. Oppositionsborgarrådet Daniel Helldén och några andra av miljöpartiets kommunalpolitiker var med i Folkets hus på Lillåvägen och diskuterade. Kanske kom de inte så många deltagare som de hade hoppats på men diskussionerna var ändå livliga om tvärspårväg, hur buset ska förhindras och många andra frågor. Jag gillar de här öppna mötena när intresserade invånare sätter sig ned tillsammans och utbyter visioner om lokalsamhällets framtid. Det lovar gott.

... samtidigt nyinvigdes Bagishuset ...

... med bland andra de lokala rapparna Algato, Sandow, Clarence, Chrismazz och Tounsi.

Stämningen var helt enkelt ...

Samtidigt nyinvigdes Bagishuset, samlingsplatsen för ungdomarna i trakten. Det var gratis käk (hemlagad tacos) och lokala rappare som toppade stämningen. Det var så knökfullt med ungdomar, ungefär som tre familjer i en tvårummare, att man undrar hur alla ska få plats där i framtiden. Men alla ungdomar kommer nog inte samtidigt får man hoppas. Hur som helst önskade jag att jag varit femtiofem år yngre och kunnat deltaga i festen på samma villkor som övriga besökare. Men jag är glad ändå att jag, den gråhårige, fick närvara. Det var en skön upplevelse. Tack rappare och övriga! Varför fanns det inga fritidsgårdar när jag var ung?

... elektrifierad vid nyinvigningen av Bagishuset på tisdagskvällen.