Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/04/farsta-karsbarsblomman-har-slagit-ut-i-kungstradgayrden/

Epsteins STHLM

Första körsbärsblomman har slagit ut i Kungsträdgården

Första körsbärsblomman ...

Kungsträdgårdens japanska körsbärsträd står snart i full blom. På en gren längst i sydöst har redan första blomman slagit ut. Hoppas nu bara inte träden hinner blomma över till den 21 april när Körsbärsblommans dag firas i Kungsträdgården med japansk sång och musik.

... har slagit ut i Kungsträdgården.

Blommat över hade körsbärsträden gjort, nästan, när jag besökte Japan för några år sedan. Det hindrade inte Tokyoborna att fira i stora grupper i Uenoparken, Jag och min kollega Torbjörn blev genast invinkade i en grupp på runt femtio personer som festade i det fria och generöst bjöd oss på sake och tilltugg. Det var tjänstemän på kameraföretaget Nikon som inte brydde sig om att jag hade två Canonkameror hängande på axlarna. Vi blev lika hjärtligt välkomnade in i gemenskapen ändå. Ett fint minne.