Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/04/nccs-stammodeltagare-fick-kritiskt-flygblad-om-byggplanerna-i-ragsved/

Epsteins STHLM

NCC:s aktieägare fick kritiskt flygblad om byggplanerna i Rågsved

NCC:s stämmodeltagare fick ett kritiskt flygblad i handen när de ...

... anlände till stämman på Grand Hôtel.

Deltagarna i byggföretaget NCC:s årsstämma fick ett flygblad i handen när de anlände till stämman på Grand Hôtel på onsdagseftermiddagen. Flygbladet innehöll kritisk information om byggandet av 165 småhus och 30 stadsvillor som NCC planerar i södra Rågsveds vackra naturområde, Kräppladalen, det s.k. friområdet. Ett par tusen personer har skrivit på mot bebyggelsen.

Flygbladet.

De kritiska Rågsvedsbor som delade ut flygbladen utanför Grand Hôtel uppmanade NCC att ta sitt miljöansvar och avstå från att bygga i friområdet och i stället förtäta inne i själva Rågsved.

Utdelningen.

”Föreningarna (i Rågsved) har lämnat tio förslag på lämpliga platser. Vi har två gånger varit hos NCC för att be om en dialog, men NCC har ignorerat oss. ”, hette det bl. a. i flygbladet som kritikerna delade ut.

Eva Wesslén förklarar för en av stämmodeltagarna innebörden i kritiken mot NCC:s byggplaner i Rågsved.

Eva Wesslén, ordförande i Kräpplagruppen, var en av dem som delade ut flygbladen. ”Alldeles nyss kom NCC:s informationschef och jag tror också vd:n ut här till oss och inbjöd oss till en dialog. Alltid en början, sade Eva Wesslén.

Ännu finns ingen stadsplan men NCC har fått en tidig markanvisning att bygga i Rågsveds friområde om och när stadsplanen går igenom.

Läs också: Ljusmanifestation i Rågsved för bevarat friområden utan hus