Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 18:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/16/sapbubblor-pa-jarntorget/

Epsteins STHLM

Såpbubblor på Järntorget

Skimrande såpbubblor blåste jag i min barndom. Detta enkla nöje har uppenbarligen överlevt tidens växlingar som jag kunde konstatera i dag på Järntorget. Undrar om också hartsfiolerna fortfarande är i bruk? Man fäste en björntråd i ett fönsterbleck och började gnida med en hartsbit så att det lät som en klagande katt varpå den irriterade lägenhetsinnehavaren öppnade fönstret och undrade varifrån det gnällande ljudet kom.  Sånt kallades pojkstreck på min tid. Det var mest pojkar som busade på 50-talet som jag minns det. Flickorna hoppade visst mest hopprep. Tiderna förändras.