Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 22:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/18/varfor-inte-lappa-dubbdacksbilisterna-pa-hornsgatan/

Epsteins STHLM

Varför inte lappa dubbdäcksbilisterna på Hornsgatan

Dubbelt förbjudet med dubbdäck på Hornsgatan ...

... något som många bilister ...

Det går inte att missa att det är förbjudet att köra med dubbdäck på Hornsgatan. Nu, efter 15 april, är det dessutom förbjudet att köra med dubbdäck överhuvudtaget (om det inte vinterväglag).  På Hornsgatan är det inte vinterväglag, således är det dubbelt förbjudet att använda dubbdäck där. Trots det smattrar det fortfarande (18 april) metalliskt på Hornsgatan med jämna mellanrum när dubbdäcksförsedda bilar kör förbi och river upp mikroskopiskt små partiklar som påverkar människors hälsa negativt. Längs Hornsgatans trottoarer står också många bilar parkerade med dubbdäcken på. Varför inte åtminstone lappa dubbdäcksbilisterna på Hornsgatan för en hälsosammare miljö på denna nedsmutsade gata där man utan att anstränga sig känner avgaserna leta sig in i näsborrarna.

... totalt struntar i.