Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 05:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/24/lars-rudolfsson-fick-arets-magnoliapris-i-vitabergsparken/

Epsteins STHLM

Lars Rudolfsson fick årets Magnoliapris i Vitabergsparken

Magnolian är på gång i Vitabergsparken.

Våren kom inte tidigare i år som Sofia hembygdsförening trodde när man planerade årets Magnoliafest i Vitabergsparken, Men det gjorde inte så mycket. Flera hundra personer hade samlats vid Magnoliaträdet på tisdagskvällen för att lyssna på Magnoliakören och för att applådera årets mottagare av Magnoliapriset skådespelaren, musikern, regissören och teaterledaren Lars Rudolfsson.

Lars Rudolfsson var påtagligt glad för att få årets Magnoliapris ...

... en Magnoliaplanta och ett diplom. Till höger ses Caroline Iring (i grön jacka), ordförande i Sofia hembygdsförening och bredvid henne Margareta Björk, kommunfullmäktiges ordförande, som höll vårtalet och introducerade pristagaren.

Lars Rudolfsson var påtagligt glad och hedrad för att få priset (en stor magnoliaplanta och ett vackert diplom) bland annat för att han vintern 1983 grundade Orionteatern i den gamla fabriken vid Ljusterögatan/Katarina Bangata bara några kvarter från Magnoliaträdet vars vackra knoppar just är på väg att spricka ut. Han bad alla närvarande skriva upp datumet 3 december 2013 i almanackan. Då blir det nämligen stor 30-årsfest med gratis dryck och underhållning på Orionteatern. Och alla hälsades välkomna. "Det är en tisdag", upplyste han.

Publiken bjöds in ...

... till Orionteaterns 30-årsfest nästa vinter.