Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 10:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/24/protester-mot-utforsaljningarna-av-allmannyttan/

Epsteins STHLM

Protester mot utförsäljningarna av allmännyttan

Nyligen beslutade de kommunala bostadsbolagen i Stockholm att sälja närmare 3 000 hyreslägenheter till privata fastighetsägare.  Husen ligger i Blackeberg, Bromsten, Hässelby, Ulvsunda och Hagsätra.

Flera hundra hyresgäster protesterade utanför Stadshuset på måndagskvällen mot privatiseringen av de kommunalägda bostäderna.

Utanför Stadshuset protesterade på måndagskvällen flera hundra hyresgäster mot den borgerliga alliansens utförsäljning av allmännyttan. Inne i Stadshuset diskuterades frågan vid fullmäktigesammanträdet.

Tomas Rudin (s) talade både utanför Stadshuset och inne i fullmäktigesalen mot alliansens utförsäljning av de allmännyttiga bostäderna.

Tomas Rudin (s) undrade om utförsäljningarna ska fortsätta.

- Ja, vi kommer att fortsätta med en aktiv fastighetsförvaltning, svarade finansborgarrådet Sten Nordin (m).

Finansborgarrådet Sten Nordin (m) förklarade att försäljningarna av kommunala bostäder till privata fastighetsägare ska fortsätta "även om det inte finns några omedelbara planer på större bostadsförsäljningar".

Sten Nordin sade att inga affärer är aktuella just nu men att intresset är stort från privata fastighetsägare att köpa fastigheter av Stockholms kommunala bostadsbolag.

Tomas Rudin dundrade mot den borgerliga privatiseringspolitiken och påpekade att den bland annat gör det svårare för unga att skaffa bostad eftersom de privata värdarna bara lämnar 50 procent av sina lägenheter till bostadsförmedlingen medan de allmännyttiga bolagen lämnar 100 procent.

- Jag tycker inte 50 procent är ”bara”, svarade Sten Nordin.