Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 13:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/24/tegelbacken-mandag-kvall/

Epsteins STHLM

Tegelbacken, måndag kväll

Asfaltering förbereds.

Solen har gått ned, men mörkret dröjer. Jag är på hemväg, passerar Tegelbacken, nu fri från byggfuttar och stängsel. Nya cykelbanan är klar. Under Centralbron halvligger ett gäng killar. Det är parkour på gång, ett akrobatiskt sätt att ta sig genom stan över staket och andra hinder. De tycks stretcha och värma upp sig inför kvällens övningar. Vid Vasabrons fäste dånar kraftiga fordon fram och åter. Sliten asfalt skrapas bort. Under tisdagen sker nyasfalteringen. Tegelbacken piffas upp, men borde rustas upp även för Stockholmare som inte behärskar parkour men ändå vill passera säkert över den svårpasserade trafikmaskinen? Varför inte börja med  att anlägga flera övergångsställen?

Uppvärmning under Centralbron.