Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/01/snoken-tog-en-padda-i-ragsved-pa-1-maj/

Epsteins Stockholm

Snoken tog en padda i Rågsved på 1 maj

Per Sundgren och hans plakat.

Det är mest allmänt hållna krav på plakaten i 1 majtågen i Stockholm i år. Men där upptäcker jag ett lokalt krav i Vänsterns tåg när det passerar Södermalmstorg. Det är förre kulturborgarrådet och Högdalenbon Per Sundgren som bär ett plakat med texten ”Rågsveds Friområde! Ja Naturreservat. Nej Exploatering”. I det vackra naturområdet planeras närmare två hundra småhus. ”I morse var jag nere i friområdet och såg en padda som förgäves försökte röra sig men det gick inte. Ena benet satt fast i gapet på en snok”, berättar han i förbigående medan tåget rör sig vidare ned mot Skeppsbron med destination Kungsträdgården.