Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Bilder från Mosebacke

Öppet hus hos konstnärerna på Mosebacke. Här i Gunnel Heinemans ateljé …

… och här hos Hasse Lindroth.

Besökarna var många hos konstnärerna i Mosebacke Ateljéhus på Fiskargatan 1-3 på lördagen. Även under söndagen är det öppet hus kl 12-16. Ute på Mosebacke torg var det packat med småflickor. Polisen hade spärrat av gatorna runt omkring. Flickorna köade dock inte för att besöka konstnärerna i deras ateljéer. Flickorna hoppades istället få en skymt av sina idoler i pojkbandet One Direction som spelade in en skiva mittemot Mosebacke ateljéhus där konstnärerna hade öppet hus för allmänheten.

Flickorna som flockade sig utanför på Mosebacke torg …

… var mer intresserade av killarna i pojkbandet One Direction än av konstnärerna i ateljéhuset.