Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 10:17 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/13/familjefest-mot-bilvag-genom-bagisskogen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Familjefest mot bilväg genom Bagisskogen

Linje 17-paraden mot exploatering av Bagisskogen ...

... samlade några hundra deltagare på söndagen.

Några hundra människor strålade samman och hade picknick på den nedlagda Bergholmsskolan gräsmatta i Bagarmossen på söndagen. De kom paraderande från fyra olika hål, Kärrtorp, Björkhagen, Bagarmossen och Skarpnäck. Alla hade det gemensamt att de protesterade mot en planerad bilväg och husbebyggelse i Bagisskogen mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Nätverket Linje 17 hade tagit initiativ till evenemanget.

Paraden utgick från fyra olika håll ...

Ett så kallat programförslag för hur bebyggelsen och vägen mellan Bagarmossen och Skarpnäck är tänkt hade utlovats från stadsbyggnadskontoret under senvåren. Nu är det framskjutet till den 13 juni, då förslaget ställs ut, med samråd den 18 juni (midsommarveckan). Samrådstiden, då intresserade kan lämna synpunkter, pågår till sista juli, alltså under semesterperioden, vilket fått en del av de engagerade att misstänka att staden vill ha så lite uppmärksamhet som möjligt kring förslaget. För att undanröja misstankar av den karaktären är det ju egentligen bara att förlänga samrådstiden till den sista augusti. Enkelt!

... och strålade samman på gräsmattan intill Bergholmsskolans fotbollsplan ...

... där den avslutades med en stor familjefest i det gröna.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt