Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 11:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/15/hotell-melody-och-swedish-music-hall-of-fame-ersatter-lindgarden/

EPSTEINS STOCKHOLM

Hotell Melody och Swedish Music Hall of Fame ersätter Lindgården

I byggropen där gamla Lindgården låg inspekteras platsen för det nya hotellet och popkulturhuset ...

... av bland andra popstjärnen Niklas Strömstedt (i mitten).

Restaurang Lindgården på Djurgården från funkisutställningen 1930 fick skamligen stå och förfalla i många år innan den revs i somras. Nu är det nya kombinerade hotell Melody med ett 50-tal rum och popkulturhuset Swedish Music Hall of Fame på väg att byggas på platsen där Lindgården låg intill Liljevalchs konsthall.

Niklas Strömstedt, Eva Dahlgren och Timbuktu sitter i styrelsen för det nya popkulturetablissemanget.

Popkulturen ska få en permanent utställning och utrymmen för tillfälliga utställningar och spelningar i de tre nedre planen under jord medan hotellet ligger ovan jord. Popstjärnorna Eva Dahlgren, Niklas Strömstedt och Jason ”Timbuktu” Diakité som sitter i styrelsen för det nya popetablissemanget var nere och inspekterade byggropen under tisdagens presskonferens på plats.

En del ungdomar tror att Karl Gerhard var en gammal svensk kung, berättade utställningsproducenten Bengt Palmers.

Ett av syftena med popkulturhuset är att sprida kunskap om populärkulturen vilket behövs enligt utställningsproducenten Bengt Palmers. Han berättade att en av hans grannes tonåringar fick frågan om han visste vilka Beatles var. Efter en stund kom det tvekande svaret: ”Var det inte i det bandet Ringo Starr var med?” ”En del ungdomar tror att Karl Gerhard var en gammal svensk kung”, sa han också. Timbuktu bekände för sin del att han innan han kom in i styrelsen för popkulturhuset inte visste vem Karl Gerhard var. Om cirka ett år beräknas invigningen ske.

Så här ska det se ut när det är klart (det gula huset i mitten). Illustration: Celsing Arkitekter

Läs också: Lindgården ett minne blott