Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/16/bostadsministern-besokte-fotoutstallningen-om-hemlosa-pa-galleri-kontrast/

EPSTEINS STOCKHOLM

Bostadsministern besökte fotoutställningen om hemlösa på Galleri Kontrast

John Arthur Ekebert visar sina bilder för bostadsminister Stefan Attefall.

Nu är det bara fyra dagar kvar på utställningen av den före detta narkomanen och hemlöse fotografen John Arthur Ekeberts nakna dokumentation av utanförskapets värld. På onsdagen besökte bostadsministern Stefan Attefall (kd) utställningen på Galleri Kontrast och fick en personlig guidning av John Arthur Ekebert själv. De var inte första gången de båda möttes. För ett halvår sedan intervjuade John Arthur Ekebert Stefan Attefall i de hemlösas närradiokanal Radioskugga i en serie som hette ”Jakten på bostadsministern”.

Vid bostadsministerns besök på Galler Kontrast berättade John om de hemlösas hårda värld och om de personer som hade gått bort sedan bilderna på utställningen togs. Bostadsministern i sin tur berättade om sina insikter i utanförskapets hårda värld som han fått indirekt via sin far som hade uppdrag som övervakare. När fadern dog för en tid sedan hade en hans skyddslingar varit närvarande vid begravningen, berättade han också. På söndag är sista chansen att se utställningen.

Läs också: Inifrånbilder från hemlösheten