Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Tulpanerna färglägger staden

Kornhamnstorg (med Slussen i bakgrunden).

”Med en enkel tulipan upp på bemärkelsedagen, vi har den äran, vi har den äran att gratulera” kommer jag ihåg att det sjöngs på födelsedagarna i min ungdom. När man gick bort på kalas hade man med sig en bukett tulpaner till värdfolket. Numera har väl buketten oftast ersatts av en flaska vin istället. Jag vet inte om tulpanerna kommit i vanrykte nuförtiden. Synd i så fall eftersom de är så överlägset färggranna vilket om inte annat just nu kan studeras på stadens gator. Hundratusentals tulpaner vars lökar Stockholms stad planterade i höstas färglägger gator och torg visserligen på sista versen nu eftersom de är på väg att blomma över. Vill man riktigt njuta av tulpanernas skönhet rekommenderas ett besök i Kungsträdgården 22-25 maj då årets tulpanfestival äger rum.

Mälartorget.

Ringvägen.

Vid Södersjukhuset.

Lindhagensgatan.

Skarpnäck (för en vecka sedan).