Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 18:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/29/kampanj-mot-forbifart-stockholm/

EPSTEINS STOCKHOLM

Kampanj mot Förbifart Stockholm

I Brommaplansrondellen.

Miljöpartiet har dragit igång en spektakulär kampanj ”Björntjänst Stockholm” mot Förbifart Stockholm, den 21 kilometer långa motorvägen (17 kilometer i tunnel) mellan Skärholmen och Häggvik som ska börja byggas nästa år. I kampanjen hävdas att Stockholmarna blir mer bilberoende, att klimatutsläppen ökar och att syftet, minskad trängsel, inte uppnås. På Brommaplan stod en fågelskrämsliknande människobjörn i rondellen och utanför tunnelbaneutgången delade aktiva miljöpartister iklädda gula hjälmar och björnmasker ut information och försökte övertyga tunnelbaneresenärerna om Förbifartens alla nackdelar.

Cecilia Obermüller, vice ordförande i Bromma stadsdelsnämnd, var en av miljöpartisterna på Brommaplan som argumenterade mot Förbifart Stockholm på måndagen.