Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Snurrstolar ersätter parksofforna i Tessinparken

De traditionella parksofforna i Tessinparken ersattes i måndags av snurrstolar med plats för endast en person. Varför? Kanske för att få i väg A-lagarna. Det trodde åtminstone en Östermalmsdam som passerade förbi med en kommentar: ”Ja här trivs inte fylleristerna”, sade hon. Det ser onekligen lite udda ut. Ett antal privata färggranna enklaver utspridda på behörigt avstånd från varandra. Inte som förr parkbänkar där man kunde slå sig ner och kanske byta några ord med en främmande person som råkade sitta på samma bänk. Kanske ett uttryck för tidsandan. Var och en är sig själv nog. Jag hoppas inte snurrstolarna är på väg att ersätta sofforna också i övriga parker i stan. Och vart har A-lagarna tagit vägen? De har flyttat lite närmare tunnelbanan där de fortfarande finns gammaldags parksoffor med plats för fler än en.