Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 06:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/06/05/fotoutstallningarna-sprider-sig/

EPSTEINS STOCKHOLM

Fotoutställningarna sprider sig

Fotoutställningen på Hotell Lydmar med bilder från Muhammad Alis berömda boxningsmatch i Zaire 1974 ...

Fotografiska verk kan man se på Fotografiska, Moderna museet och Galleri Kontrast. Men inte bara där. Den kände Magnumfotografen Abbas var själv närvarande på tisdagen vid vernissagen i Hotell Lydmars foajé av hans bilder från den berömda boxningsmatchen om VM-titeln i tungviktsboxning mellan utmanaren Muhammad Ali och den regerande världsmästaren George Foreman, ”The Rumble in the Jungle” kallad, i Zaire hösten 1974.  Muhammad Ali som hade varit avstängd från boxningen i flera år därför att han vägrat göra militärtjänst i Vietnam återtog helt otippat VM-titeln inför 60 000 jublande åskådare, varav alltså Abbas med sin kamera var en.

... invigdes på tisdagen med Magnumfotografen Abbas (till vänster) själv närvarande.