Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 17:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/06/08/gronsaksodling-i-park-pa-soder/

Epsteins STHLM

Grönsaksodling i park på Söder

Rätta artikel

Solveig Sidblad från Koloniträdgårdsförbundet berättar hur odlingen i parken ska gå till.

På fredagen anlände den en dag försenade jordleveransen.

Första stadsodlingen i stans offentliga parker startade på fredagen. Tio odlingslådor i Axel Landqvists park i hörnet av Nytorgsgatan och Åsögatan på Söder fylldes med vardera 350 liter ekologisk jord. Här är det meningen att kryddväxter, morötter, mangold, ärtor, plocksallad, rädisor och allehanda grönsaker ska växa upp under sommaren. De tio närboende som först anmälde sitt intresse fick tillgång till varsin odlingslåda. Initiativet kommer från Koloniträdgårdsförbundet som har sina kontorslokaler i närheten.

Inger Sahlin luckrar upp jorden i en av odlingslådorna.

Annemi Skerving fyller på sin låda med jord.

Egentligen var det meningen att plantor och frön skulle stoppats ned i myllan redan på torsdagskvällen. Men jordleveransen var försenad och anlände först på fredagen. Annemi Skerving som bor på Folkungagatan var först på plats att fylla sin låda med jord. Hon hade hjälp av Inger Sahlin från Koloniträdgårdsförbundet som bistod med handräckning och pratiska råd. Det ska bli intressant att se om idén sprider sig till andra parker i staden.