Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 10:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/06/15/radiodokumentar-om-tv-eken-sands-pa-sondag/

Epsteins STHLM

Radiodokumentär om TV-eken sänds på söndag

Rätta artikel

TV-eken på Oxenstiernsgatan den 17 oktober 2011, en vecka innan den skulle fällas.

Ekvännerna förhindrar fällningen.

På söndag den 17 juni kl 15.03 i P 1 sänds Susanne Björkmans välgjorda rediodokumentär om alla turerna kring TV-eken på Oxenstiernsgatan som sågades ned den 25 november förra året under uppmärksammade former.  Susanne Björkman följde med sin mikrofon hela striden om TV-eken från reaktionerna på de första anslagen som sattes upp om att eken var en säkerhetsrisk och skulle fällas till natten då motorsågarna till sist gjorde sitt verk. I programmet kommer många till tals, bland dem Trafikkontorets trädexpert Björn Embrén som totalt dömde ut eken till aktivister och oberoende arborister som efter egna undersökningar hävdade att TV-eken var i hyggligt skick och kunde stå kvar länge till. Poliser och raljerande journalister gör också sina röster hörda i programmet. Alla som är intresserade av stadsmiljö och hur demokratin fungerar på mikroplanet har garanterat behållning av att lyssna på detta ambitiösa och lyhört gjorda radioprogram.

Trafikkontorets trädexpert Björn Embrén anser i motsats till de oberoende arboristerna att eken utgör en säkerhetsrisk och måste sågas ned ...

... vilket sker den 25 november, en månad senare än vad som planerades från början.