Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/06/24/bergknallen-bortsprangd-bakom-engelbrektsskolan/

Epsteins STHLM

Bergknallen bortsprängd bakom Engelbrektsskolan

Perspektiv från Danderydsgatan.

Bergknallen bakom Engelbrektsskolan är nu snart helt bortsprängd efter ett halvår. Det ser för tillfället nästan ut som en bomb har slagit ned mitt på Östermalm. Det var länge sedan jag gick förbi förra gången. Då lekte barnen och spelade fotboll på det som nu är bortsprängt för två nya bostadshus och en idrottshall.

Perspektiv från Uggelviksgatan.

Nu är skolbarnen evakuerade till Lärarhögskolans campus på Kungsholmen. De kommer tillbaka nästa höst till sin nyrenoverade skola med en mindre skolgård men en ny konstgräsplan ovanpå den nybyggda underjordiska idrottshallen. Året därpå sluts kvarteret med två nybyggda bostadshus, det ena längs Danderydsgatan, den andra längs Uggelviksgatan, med 77 bostadsrätter byggda av Veidekke Bostad AB. Det blir nog fint för de som har råd att flytta in där men samtidigt en tristare och mindre varierad stadsbild när den här biten av Tyskbagarbergen nu förvandlats till grus.

Riven flygelbyggnad.