Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/07/29/en-kram-i-gnesta/

EPSTEINS STOCKHOLM

En kram i Gnesta

Hemlöshetens specielle fotograf John Arthur Ekebert ger bort en av sina bilder gratis ...

Hemlöshetens skildrare John Arthur Ekebert, som efter fyrtio år som aktiv sprutnarkoman av och till lämnade sitt gamla liv och slog igenom som skildrare av sina vänner från utanförskapets hårda värld med sin uppmärksammade utställning av fotografier på Galleri Kontrast för ett par månader sedan, var en av utställarna på det välbesökta Gnestaplanket på lördagen.

... och belönas med en kram.

Kom så fram en man med små ekonomiska resurser och ville köpa en av Johns bilder men saknade den rätta summan. Då skänkte John honom den önskade bilden och belönades med en spontan kram av mannen som inte kunde tro att det fanns så välvilliga människor i den är världen.

Bengt Björkbom är mannen bakom Gnestaplanket för tredje året i rad.

Det var en av de medmänskliga höjdpunkterna på årets Gnestaplank som besöktes av en rekordpublik på över tusen personer och förtjänstfullt hade arrangerats av Gnestabon och fotografen Bengt Björkbom för tredje året i rad. Det värmer mitt hjärta att det finns  osjälviska människor som tar initiativ till sådana här okommersiella tillfällen att träffas och umgås. Och det finns förvisso fler. Om tre veckor, den 18 augusti, är det åter dags för Planket här i Stockholm, fotoutställningen i Vitabergsparken, som första gången arrangerades 1982, trettioårsjubileum alltså.

Erik Danielssons bilder från olika hundutställningar på Gnestaplanket. I bakgrunden ses Bengt Björkbom och John Arthur Ekebert samtala med varandra.