Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 01:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/09/02/parkbankarna-i-stan-blir-farre-och-farre-i-stallet-for-fler-och-fler/

EPSTEINS STOCKHOLM

Parkbänkarna i stan blir färre och färre i stället för fler och fler

Kvartetten Raekan (Från vänster: Ivar Strömdahl, Andreas Huumonen, Markus Nord och Gusten Aldenklint) ...

... spelade på Mariatorget för fler parkbänkar ...

... och träffpunkter i Stockholms offentliga rum.

Trots ösregn drog Kvartetten Raekan som planerat igång sin manifestation ”Ses på bänken” på Mariatorget för fler parkbänkar och träffpunkter i det offentliga rummet. Under tältdukar intill fontänen spelade kvartetten och inbjudna artister på lördagseftermiddagen så att det svängde i halva östra Maria. Och regnet avtog och publiken samlades och bjöds på gratis äpplen och kaffe och jag tänkte vad uppiggande det är med sådana spontana lovvärda initiativ.

My Ceder Hallén och Linnea Nord sjöng med humor ...

...och John Arthur Ekebert drog sin Parkbänkar Blues och berättade om parkbänkarna som försvunnit i stan den senaste tiden.

”Hemlöshetsfotografen” John Arthur Ekebert, lika hemma på gitarren som med kameran, sjöng sin ”Parkbänkar Blues, en egenkomponerad text till en Cornelislåt. Han berättade att ett antal parkbänkar tagits bort från sina platser den senaste tiden, i Högalid, på Östgötagatan, i Liljeholmen, i Aspudden, på avsatserna från Slussen vid trätrappan upp till Mosebacke och kanske fler ställen. Alltså färre bänkar i stan i stället för fler.