Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-19 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/10/14/citytunneln-klar-till-85-procent/

Epsteins STHLM

Citytunneln klar till 85 procent

Lars Epstein
Rätta artikel

Köerna var långa och vädret skiftade när ...

... Trafikverket visade Citybanans tunnel för fyratusenfemhundra besökare på söndagen.

Citybanans tunnel mellan Södra station och Tomteboda för pendeltågstrafiken under stadens centrala delar är utsprängd till 85 procent. Återstår en del sprängningar under Odenplan och Riddarholmen. Nästa sommar är allt klart. Då har också sänktunneln i tre delar under Riddarfjärden börjat monteras på sjöbottnen. Det arbetet påbörjas i mars nästa år.

Det var populärt att fotografera varandra i tunneln (här i riktning mot Odenplan) ...

... och här (i riktning mot Tomteboda) ...

På söndagen var det öppet hus i tunneln med nedgång från Norra Stationsgatan. Runt fyratusenfemhundra personer passade på tillfället att se sig omkring under jorden. Tidvis var köerna långa och regnet intensivt. Men Trafikverkets organisation var vältrimmad och väntetiderna var överkomliga. Bra jobbat. Om drygt fyra år rullar tågen genom tunneln.

... och här (utanför tunneln).