Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/10/21/ovanlig-kokbok-inne-i-slutproduktionen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Ovanlig kokbok inne i slutproduktionen

Det puttrade i kastrullerna ...

... i Ulvsunda i helgen.

Det puttrade i grytorna och blixtrade från kamerorna i studion i Ulvsunda industriområde i helgen. ”Kokbok till förmån för hemlösa” med recept från mästerkockar som TV-kocken Melker Andersson, prisade Mathias Dahlgren, juniorkocklandslagsledaren Ulrika Brydling med flera är inne i den hetsiga slutproduktionen.

Kokbokens initiativtagare Magnus Hansson ...

Hela överskottet från boken går oavkortat till Stadsmissionen, hälften till Stockholm, hälften till Västerås där initiativtagaren till projektet kocken Magnus Hansson är verksam.

... och dess författare John Arthur Ekebert (här under fotografering av Kyrkans Tidning).

Idealisten Magnus Hansson var med och ordnade julbord för hemlösa förra året och kom då i kontakt med John Arthur Ekebert, före detta narkoman, numera känd som hemlöshetsfotografen med en uppmärksammad fotoutställning nyligen. Då bestämdes att John Arthur Ekeberts självbiografi om livet som hemlös (skakande läsning) ska ingå tillsammans med ett åttiotal recept i kokboken. En bit in i december ska det originella verket vara tryckt och klart. Jag kan bara lyfta på hatten och önska det all framgång.

En stor del av rätterna lagades och fotograferades i helgen.