Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 10:12 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/11/03/skank-pengar-istallet-for-klader-till-de-drabbade-i-skarpnack/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Skänk pengar istället för kläder till de drabbade i Skarpnäck

Linda (mitt i bilden) drog igång insamlingen till de branddrabbade i Skarpnäck ...

Röklukten känns fortfarande i omgivningen två dagar efter storbranden på Flyghamnsgatan i Skarpnäck som drabbade 63 lägenheter och gjorde runt två hundra människor akut hemlösa. Uppropet från Sputnik mötesplats till människor att skänka kläder och andra saker till de drabbade har hörsammats över hövan. Den hyggligt stora lokalen på Fallskärmsgatan 22 svämmar över av gåvor från givmilda människor.

... och nu har de kommit in så mycket kläder till Sputnik mötesplats att man inte kan ta hand om mer.

-Vi kan inte ta emot mer kläder nu, säger Linda, på Sputnik mötesplats, en ideellt driven verksamhet som funnits i ungefär ett år.

En kvinna som blivit hemlös efter branden kommer in i lokalen och berättar att hon just fått reda på att det kommer att ta minst ett halvår innan hon kan flytta tillbaka.

-Vart ska jag ta vägen under tiden. Jag vet inte, säger hon, oförmögen att hålla tårarna tillbaks.

De som drabbats av branden kan hämta vad de behöver i Sputniklokalen.

Upp mot femton av de drabbade familjerna saknade hemförsäkring och är beroende av frivilliga bidrag som kan Sms:as till "sputnik 50", "sputnik 100" eller "sputnik 200" till nr 72550 eller sättas in på postgiro 580889-4 märk ”Branden”. Det senare är bättre eftersom inga avgifter dras.

Anslag på en av dörrarna i lokalen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt