Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 07:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/11/16/framtiden-i-midsommarkransen-och-aspudden/

Epsteins STHLM

Framtiden i Midsommarkransen och Aspudden

Linda Palo från stadsbyggnadskontoret förklarade på torsdagskvällen tankarna bakom områdesprogrammet för Aspudden och Midsommarkransen ...

... för ett hundratal intresserade ...

... som också noggrant studerade planerna.

Nya bostäder för upp mot 3 000 personer planeras i Aspudden och Midsommarkransen liksom nya förskolor och en ny skola. På torsdagen var det öppet samråd. Vid kvällsdragningen hade runt hundra personer kommit för att ställa frågor och höra handläggaren på stadsbyggnadskontoret Linda Palo förklara innebörden i det s.k.områdesprogrammet.

Bensinmacken i hörnet av Kilabergsvägen och Hägerstensvägen flyttas ...

... och kontorshuset från början 1970-talet rivs för planerad bostadsbebyggelse.

Bensinstationen i hörnet Hägerstensvägen/Kilabergsvägen ska flyttas (till ett läge intill Essingeledens avfart) och det stora industrihuset Nitro Consult intill ska rivas för nya bostäder. På bollplanen vid Brännkyrka gymnasium byggs ett stort antal bostäder.

Brandstationens vagnhall bevaras och integreras i en ny skola (blir alltså inte ett planerat kulturhus) ...

... medan det s.k. slanghuset och övriga byggnader på brandstationstomten rivs enligt områdesprogrammet.

Av den omdiskuterade brandstationen blir det värdefullaste huset, vagnhallen kvar, och integreras med en ny skola för 800-900 elever. Enligt områdesplanen blir det alltså inget kulturhus av brandstationen som en grupp under Studiefrämjandets ledning arbetat för under lång tid.

På mötet framfördes kritik mot att brandstationen förvandlas till skola. Bättre att låta inrymma skolan i Brännkyrka gymnasiums lokaler, eftersom gymnasiet ska läggas ned, menade kritikerna. Det tycker jag låter förnuftigt. Fram till den 28 december är det möjligt att komma med synpunkter på förslaget till Program för Aspudden och Midsommarkransen.

Tidigare blogg i samma ämne