Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/11/16/pensionarsuppror-i-hasselby/

Epsteins STHLM

Pensionärsuppror i Hässelby

Den nedläggningshotade seniorgympan i Hässelby ...

Jag känner mig stel som en pinne i kroppen när jag fotograferar de viga pensionärerna som böjer sina ryggar och viftar med sina armar och ben på seniorgympan i Friskvårdscentrums stora lokal i Hässelby. Den här seniorgympan har funnits i nio år. Mellan tre och fyra hundra äldre deltar varje vecka. Men snart kan det vara slut. Tjänstemännen föreslår nedläggning av besparingsskäl. Politikerna i stadsdelsnämnden tar beslut i nästa vecka.  Pensionärerna är upprörda. Milt sagt.

... upprör pensionärerna som här försöker övertyga fp-politikerna Lars-Åke Davidsson (till vänster i glasögon) och Helen Jäderlund Eckardt (längst till höger) om vikten av att gympan får fortsätta.

På fredagen hade de bjudit in folkpartipolitikerna Lars-Åke Davidsson och Helen Jäderlund Eckardt för att argumentera för sin sak. Lena Markström som leder gympan säger att hennes pensionärer är i bättre trim än besökarna på de vanliga gymmen där hon ibland tjänstgör och att vältränade äldre som råkar ramla skadar sig mindre än otränade och därför behöver mindre vård och inte kostar samhället så mycket.

I nio år har Lena Markström ...

”De lägger ned vår gympa samtidigt som de sänker skatten i Stockholm med 15 öre. Det är oförskämt”, säger en pensionär upprört. De båda fp-politikerna vill ha argument, utvärderingar av verksamheten och förslag på alternativa lokaler om kommunen skulle tvingas säger upp hyreskontraktet. De vågar inte lova något men verkar välvilligt inställda och lovar att prata med sina allianskamrater innan beslutet i stadsdelsnämnden kommande torsdag.

... lett seniorgympan i Hässelby.