Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 10:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/11/19/nybliven-varldsmastare-bakom-delikatessdisken-pa-ica/

Epsteins Stockholm

Nybliven världsmästare bakom delikatessdisken på ICA

Veronica Stenberg, nybliven världsmästare i Othello tillbaka i vardagen bakom delikatessdisken på ICA ...

Jag träffade på Veronica Stenberg bakom delikatessdisken på ICA Lindhagen och frågade om jag fick ta en bild eftersom jag råkade veta att hon för en dryg vecka sedan blev världsmästare för kvinnor i brädspelet Othello vid VM i Leeuwarden Holland, 7-10 november. Det gick bra. I VM-finalen slog Veronica Stenberg japanskan Mami Yamanaka med 37-27. Imponerande.

... efter att i VM-finalen för kvinnor besegrat japanskan Mami Yamanaka i Holland för en dryg vecka sedan ...

Det var dock inte Veronicas första internationella framgång. Åren 2009 0ch 2010 blev hon silvermedaljör i VM. När hon inte jobbar extra på ICA så pluggar hon matte och IT på universitetet. Hon har spelat Othello i cirka tio år. Förr i stort sett varje dag. Men inte numera.

... här på efterfesten med VM-trofén.

Hennes nästa stora turnering blir i Japan i januari nästa år. Inför den funderar hon på att träna avslut och kanske en del komplicerade spelöppningar. Det kanske behövs. Japanerna är totalt dominerande i Othello. Den manlige världsmästaren Yusuke Takanash vann herrarnas VM för tredje gången med två landsmän på platserna närmast.