Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/11/24/ulla-hamiltons-vision-the-best-christmas-in-scandinavia/

Epsteins STHLM

Ulla Hamiltons vision: "The Best Christmas in Scandinavia"

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton höll invigningstalet på Stortorgets julmarknad ...

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) lanserade ett nytt begrepp när hon invigde julmarknaden på Stortorget på lördagen: ”The best Christmas in Scandinavia”.  Det är vad staden ska bjuda sina invånare och besökare sade hon i sitt tal där hon också talade om handelns betydelse alltifrån medeltiden till i dag inte minst för den ökande turismen och befolkningstillväxten. ”Stockholm är den snabbast växande staden i Europa bortsett från Oslo. Innan hösten 2014 bor det 900 000 invånare i Stockholm”, sade hon och förklarade julmarknaden för invigd. Varpå följde trumpetfanfar.

... där Tomteorkestern spelade ...

... och barnen slickade i sig den klibbiga sockervadden. En månad kvar till julafton.