Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 08:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/12/02/sevarda-fotoutstallningar/

EPSTEINS STOCKHOLM

Sevärda fotoutställningar

Birgitta Bratthall berättar på Alviks bibliotek om sina bilder för en besökare.

Man behöver numera inte nödvändigtvis gå till Fotografiska, Moderna eller Kontrast för att överraskas av bra fotografi. Det poppar upp fotoutställningar lite här och där som i helgen när det var vernissage på både Alviks bibliotek och Gunnels krog i Gamla stan.

Sven-Olof Rönnskog i samspråk om sina bilder med motiv från olika spektakulära utsmyckningar på hus i staden.

Sven-Olof Rönnskog har vandrat runt i stan och fascinerats av olika husdekorationer många gånger svåråtkomliga för blotta ögat på grund av för långt avstånd där de befinner sig högt ovan mark. Med teleobjektiv har han kunnat ta ”närbilder” av husprydnaderna som han kopierat in i bilder av husen de sitter på. Originellt och pedagogiskt.  Bilderna hänger på Alviks bibliotek tillsamman med Birgitta Bratthalls porträtt av punkare i City och personliga stadsstudier.

Foto: Hans Wahlgren

Hans Wahlgren har alltid sin kamera beredd inför tillvarons alla snabbt förbiglidande yttringar som han i mångbottnade bilder påpassligt fångar oftast med en underliggande humoristisk poäng. Kollektionen på Gunnels krog blir till en samtidsskildring av Stockholm och dess invånare. Sevärt. Båda utställningarna hänger december ut och Hans Wahlgrens också i januari.

Foto: Hans Wahlgren