Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 05:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/12/08/arets-byggnadspris-till-bryggartappan-pay-sader/

Epsteins STHLM

Årets byggnadspris till Bryggartäppan på Söder

Rätta artikel

Lekplatsen Bryggartäppan vid Gotlandsgatan/Bjurholmsgatan på Söder ...

... har erhållit Årets byggnadspris 2012 ...

... av Stockholms läns hembygdsförbund.

Lekplatsen Bryggartäppan med sina små vinda kåkar i barnstorlek och miljöer inspirerade av Per Anders Fogelströms roman Mina drömmars stad har just utsetts till mottagare av årets byggnadspris 2012.  Det är Stockholms läns hembygdsförbund som delar ut priset (diplom, plakett och ära). Lekplatsbolaget med scenografen och konstnären Tor Svae har skapat den fantasifulla lekparken som invigdes i somras.

Så här såg det ut när Bryggartäppans lekplats invigdes den 14 juni i år.

Jag prisade politikerna i Södermalms stadsdelsnämnd för att de trots uteblivna sponsorpengar finansierade lekparken i Bryggartäppan.  ”Mer sånt!”, skrev jag i min blogg och det tycks som jag blir bönhörd. Någon har viskat i mitt öra att ett nytt lekplatsprojekt med tema båt- och varvsverksamhet av samma upphovsmän är på gång nånstans i det nya bostadsområde som byggs intill Danvikstull.  Det ser jag fram emot trots framskriden ålder.