Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 14:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/12/19/slussenbageriet-slar-igen-for-gott/

Epsteins STHLM

Slussenbageriet slår igen för gott

Rätta artikel

På fredag slår Slussenbageriet igen för gott efter ett tjugotal år ...

Slussenbageriet slår igen för gott på fredag (21 december).  Sedan är det slut med tillgången till det erkänt goda matbrödet Berlinerbrot och bakverk överhuvudtaget i Slussengallerian som stängs till årsskiftet.

... utan att ha fått erbjudande om en ersättningslokal med överkomlig hyra, berättar Birgit Eriksson  ...

Kan man kanske få receptet då, frågar jag Birgit Eriksson, mamma till Olof Eriksson Hasbach som startade det populära bageriet för 20 år sedan. Men det går inte. ”Receptet är lika hemligt som Coca-Colas”, säger hon med ett leende som straxt upphör.

... och därmed är det definitivt slut med möjligheten för kunderna att köpa det populära matbrödet Berlinerbrot bakat på tyskt mjöl och andra bakverk tillverkade på äkta råvaror.

Varför öppnar inte bageriet någon annanstans?

”Vi har inte blivit erbjudna någon ersättningslokal. Och vi kan inte betala hyrorna som är på marknaden. Då skulle ett Berlinerbrot kosta uppåt en hundralapp och det håller inte. Allt i bageriet är gjort på riktiga råvaror. Vi har använt tyskt mjöl. Det svenska är för klent”, berättar hon.

I framtiden kanske sonen Olof öppnar något bageri i mindre skala söder om stan med ekologiska bakverk. Men det är en så länge bara en dröm.

Sista december slår hela Slussengallerian igen.