Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2013/01/12/fina-klader-bytte-agare/

Epsteins Stockholm

Fina kläder bytte ägare

De inlämnade kläderna granskades med argusögon, men de flesta godkändes ...

... och hängdes upp på galgarna ...

... där besökarna fick ta det som passade i samma antal som de lämnat in.

Kläder som folk (mest kvinnor) tröttnat på bytte ägare på Tekniska museet. Evenemanget kallas för SwapShop, dvs. BytesAffär på svenska. Det är andra gången som formgivaren Agnes Nissen arrangerar en SwapShop. Tanken är att plagg som en ägare tröttnat på ska gå en ny vår till mötes hos en ny ägare utan att det kostar något vilket alltså skedde på lördagen med pluseffekten att plaggens livslängd förlängs. Miljövänligt och ekonomiskt. Suverän kombination.

En klänning kanske?

Eller två?

Eller en tröja?

I entrén granskades plaggen som folk hade med sig. Inte alla godkändes. Det skulle vara hela och rena. Gärna lite exklusiva. Inga urtvättade t-shirts. I kön märktes viss nervositet inför den noggranna granskningen av de medhavda plaggen. Men de flesta godkändes. Snart fylldes klädställningarna med tröjor, blusar, klänningar etc. upphängda på galgar. Besökarna fick plocka med sig lika många plagg som de haft med sig.

Arrangören formgivaren Agnes Nissen var nöjd med dagen ...

... då också hennes kläder och smycken visades upp under en liten modevisning på SwapShopen.

En modevisning ingick också i SwapShopen. Agnes Nissens egna kläder och egentillverkade smycken visades upp på catwalken inför en till synes nöjd publik. Evenemanget går i repris på söndagen i Södra stallet på Tekniska museet kl 12-16.